četvrtak, 28. srpnja 2016.

10 najljepših plaža svijeta (FOTO)

Naslovna Novosti Ekonomija Sport Kultura Život i stil Magazin Auto-moto Nauka i tehnologija Naslovna Život i stil ZdravljeŽivotLjepotaMuški kutakHrana i pićeKuće i vrtPutovanjeSvijet životinjaRecept dana Putovanje 10 najljepših plaža svijeta (FOTO) 10 najljepših plaža svijeta (FOTO) N.N. 05.07.2016 13:23 Uživajte u pogledu na prelijepe, mirne plaže prepune zelenila i palminog drveća, koje uz kristalno čistu zelenu ili plavu vodu, prestavljaju raj za sve posjetioce. Predstavljamo vam listu od top 10 najpopularnijih i najlepših plaža, prema knjizi „The 10 best of everything“ National Geographic-a.
 1. Sejšeli Jedna od najzapaženijih plaži sa peskom svetloroze boje je Anse Source d’Argent na ostrvu La Dig i predstavlja jednu od 115 komponenti ovog arhipelaga u Indijskom okeanu. Tirkizna voda je relativno plitka i zaštićena je od okeanskih talasa grebenom.
 2. Maldivi Bilo da se vaše letovanje iz snova sastoji iz uživanja u luksuznom hotelu ili plivanja sa tropskim ribama 24 metara ispod vode, Maldivi spadaju u grupu ostrva gde su obe opcije moguće. Maldivi se nalaze jugozapadno od Šri Lanke i sastoje od 1.102 ostrva grupisanih u 26 atola.
 3. Bora Bora (Tahiti) Ovo je jedno od magičnih ostrva Francuske Polinezije u južnom Pacifiku. Dugačko je samo 29 kilometara i leži u zaštićenoj laguni oivičenoj belim peščanim obalama. Bora Bora je zahvaljujući izolovanim plažama, mirnoj atmosferi i intimnim hotelima dobio i nadimak „romantično ostrvo“. 
4. Hemptons (Njujork) Hemptons je jedna od najlepših plaža na Long Ajlendu. Netaknuta obala počinje oko Sauthemptona i vodi na istok do kraja ostrva kod Montauk. Dine nastale pod uticajem vetra i talasi trave ovu plažu odvajaju od Atlantskog okeana.
5. Lanikai (Havaji) Pola milje prelijepog pesma, drveće palmi koje krasi plažu s bijelim peskom, bujne tropske biljke i svakodnevno lijepo vrijeme je ono što Lanikai čini jednom od najlepših plaža Havaja. Obala je zaštićena okolnim koralnim grebenom, što surfere čini smirenijim. Voda je uvijek duboka i zelena, pa čini savršen pejzaž za sliku kao sa razglednice. 
6. Nantaket ostrvo (Masačusec) Najpopularnije plaže ovog ostrva u severnom Atlantskom okeanu su Surfside i Children's. Ova plaža je prilično mirna i postoji prostranstvo peska za sunčanje ili pravljenje zamka od pjeska. Madaket plaža je poznata po raju za surfere i zalascima sunca koje ne smete propustiti, dok plaža Quidnet pruža sjajan pogled na svetionik Sankaty Head.
 7. Frejzerovo ostrvo (Australija) Smešteno na sunčanoj Queensland, 259 kilometara severoistočno od Brizbejna, Frejzerovo ostrvo je najveće peščano ostrvo na svijetu i dom prelepih plaža. Ono se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i san je ekologa sa 1.664 kvadratnih kilometara netaknutnog prirodnog raja. Kišne šume sa stablima starim po 1.000 godina, koja niču iz peska. 
8. Sent Barts Jedno od mnogih ostrva u Karipskom moru, Sent Barts posetioce kupuje mešavinom francuskog šika i relaksacije na ostrvu. Sa predivnim izdvojenim plažama, dobrom francuskom kuhinjom i grandioznim hotelima, ovaj tropski raj je popularan kod pripadnika svjetskog džet seta. Ostrvo je dugačko 13 kilometara i oivičeno je sa 20 plaža i malim uvalama sa plivačima i ljubiteljima sunca, prelijepom vodom i bijelim pjeskom.
 9. Langkavi (Malezija) Ime Langkavi u prevodu znači zemlja nečijih želja, što predstavlja ohrabrujući koncept za nekoga ko vjeruje da istorijski korjeni ostrva sežu do navodnog utočišta za pirate. Langkavi je postalo moderno mjesto za sve putnike koji žele da pobjegnu od stvarnosti. Ukoliko se vaša koncepcija putovanja poklapa sa sitnim bijelim pjeskom, čistom vodom i bujnim zelenih šumama, na pravom ste mjestu.
 10. Kauna'oa Bay (Havaji) Smještena na obali Kohala Velikog ostrva države Aloha, Kauna'oa Bay je esencijalno mjesto na Havajima. Ova plaža je dugačka 0,4 kilometra, oblika je polumjeseca i ima dosta bijelog pjeska, palminog drveća i čiste, mirne i plave vode. Uz sunčanje i plivanje, ljubitelji ljetovanja mogu da rone i surfuju. (nationalgeographic.rs) Galerija 





0 komentari:

Objavi komentar