četvrtak, 28. srpnja 2016.

MAKAO

Makao

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Makao
澳門
Kolaž atrakcija grada
Kolaž atrakcija grada
Koordinate22°10′N 113°33′E / 22.167°N 113.550°E
Država Kina
Specijalna administrativna regijaMacau
Površina
 - Ukupna29.5 km²
Stanovništvo (2011.)
 - Urbano područje552 503
Vremenska zonaUTC+8 (UTC)
Pozivni broj+853
Karta
Makao is located in Kina
Makao
Makao
Makao na karti Kine
Macau čita se Makao (kineski澳門), je uz Hong Kong jedna od kineskih Specijalnih administrativnih regija sa vlastitom samoupravom od 552 503 stanovnika

Geografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Macau leži na jugu zemlje, u delti Biserne rijeke na Južnom kineskom moru na malom komadiću tla od 29.5 km².

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

Macau je sve do 1999. bio je pod vlašću Portugala te predstavljao najstariju živuću evropsku koloniju u Kini, osnovanu još u16. vijeku. Administrativne ovlasti (portugalski "poderes") nad Makaoom su prebačene na NR Kinu godine 1999. i danas Makao uživa status specijalne administrativne oblasti. Makao je igrao jedinstvenu i vrlo važnu ulogu u odnosima između Kine i Zapada, posebno između kasnog 16. i 19. vijeka.
Stanovnici Makao uglavnom govore kantonskim dijalektom; također se govori mandarinski kineski, portugalski i engleski jezik. Naziv za sve stanovnike Makaoa je Makanezi. U užem smislu se taj izraz koristi za domorodačko stanovništvo Makaoa koje je portugalskog porijekla, ali u sebi ima i dosta kineskih i drugih primjesa.
Osim ostataka kolonijalne prošlosti, najveća atrakcija u Makaou jest kocka, odnosno kazina. Iako je veliki broj igara na sreću legalana, najpopularnija je Pai Gow, koja se igra s kineskim domino figurama. Kockari iz Hong Konga često odlaze na jednodnevne izlete u Makao; hidrogliseri svakodnevno prevoze putnike između dva grada, 24 sata dnevno.

0 komentari:

Objavi komentar