utorak, 26. srpnja 2016.

Evo što voze zaposlenici Koenigsegga!

Ako je tvrtka za koju radite neki od svjetski poznatih proizvođača automobila za mase, njezin šef bi vas vjerojatno najradije htio vidjeti kako dolazite na posao u jednom od proizvoda izrađenih ondje. Međutim, ako se na godišnjoj razini proizvede tek na desetke automobila i to s cijenom debelo iznad milijun dolara, jasno je da očekivanja ne mogu biti ista.
BMW 1M, Tesla Model S, Mazda MX-5
BMW 1M, Tesla Model S, Mazda MX-5
Jedan od dobrih primjera takve tvrtke svakako je proizvođač super-brzih i super-skupih automobila iz Švedske – Koenigsegg. Znate da nije riječ o običnoj tvornici automobila kada ista organizira druženje vlastitih zaposlenika i njihovih obitelji koji su u sklopu obilaska tvornice dobili priliku međusobno predstaviti svoj vozni park. I kada isti guštaju u tome bez straha da će šef skidati od plaće na sam spomen neke druge marke. Sudeći po fotografijama i onome što je napisano na Koenigseggovoj službenoj Facebook stranici, zaposlenici dijele ljubav prema automobilima koja je veća od tvrtke, tvornice i glavnog direktora i zbog toga su ovakva druženja prožeta opuštenom atmosferom i pričama o automobilima nalik onima lokalnih automobilskih klubova. Bar tako volimo vjerovati.
BMW 316i
BMW 316i
Budući da su One:1 ili pak Regera daleko izvan dosega radnika u švedskoj tvrtki, njihov je vozni park ipak nešto skromniji, ali svejedno iznimno je zanimljiv i potvrđuje tezu da je riječ o automobilistima na prvom mjestu, a inženjerima i svemu ostalom na drugom. Ne čudi stoga da njihova parkirališta krase automobili poput standardne „kockice“ u obliku BMW-a 316i koji je kupljen kao temelj za budući tuning projekt, nove generacije Mazde MX-5, te nekoliko neobičnih odabira poput Renault Lagune Coupe. Po svemu sudeći veliki broj Šveđana gaji ljubav prema starim (ali i novijim) američkim automobilima, pa su se tako između ostaloga na parkiralištu našli Camaro SS, Charger, Dodge Ram, te naravno Ford Mustang. Zavirite u galeriju i provjerite za kojim se upravljačem nalazi Koenigseggov testni vozač na dnevnoj bazi, iznenadit ćete se.

0 komentari:

Objavi komentar