srijeda, 27. srpnja 2016.

Može li BMW i8 izgledati agresivnije? Upitajmo Vorsteiner

I dok se s jedne strane BMW-ove ekološki nastrojene „i“ linije nalazi kutijasti monovolumen zbog kojeg mnogi fanovi proklinju vodstvo tvrtke, na drugom se kraju smiješi jedan od najzanimljivijih sportaša koji se osim naprednim pogonskim sklopom izdvaja futurističnim dizajnom vrijednim pažnje na kakvu su navikli samo egzotični supersportski automobili. Što se tek dogodi kada se neka od tuning kompanija dohvati jednog primjerka?
BMW i8 by Vorsteiner
BMW i8 by Vorsteiner
Pa, dozvolimo Vorsteineru da predstavi svoju viziju. Kalifornijska tvrtka čiji se rad u najvećem dijelu temelji na sklapanju karoserijskih dodataka za luksuzne automobile visokih performansi u i8-ici vidjela je potencijal za stvaranje još agresivnijeg i impresivnijeg hibrida nego što on serijski izlazi iz tvornice. Zapravo, mislim da neću puno pogriješiti ako kažem da se radi o trenutno najprivlačnijem i najatraktivnijem hibridnom automobilu koji se još uvijek može naručiti.
BMW i8 by Vorsteiner
BMW i8 by Vorsteiner
Njegova zanimljiva aerodinamička rješenja, lebdeće površine i linije karakteristične za konceptne automobile donijele su 2014. godine na tržište veliku dozu originalnosti, a Vorsteiner je uzeo na sebe zadatak da unese još par kapi prijetećeg i ljutitog. Uza zacrnjene sve uobičajeno plave detalje, kao i crnu boju karoserije zbog čega će ga brojni „originalno“ opisati kao betmenski, tu je povećani prednji razdjelnik sprijeda, te difuzor ojačan ugljičnim vlaknima i mali spojler straga. Između njih nalazi se set trodijelnih kovanih naplataka sa sivim krakovima i srebrnim vanjskim prstenom. Sve modifikacije imaju za cilj podići vizualni dojam, ali i povećati silu potiska i stabilnost u vožnji. Unatoč tome što ispod poklopca motora nema nikakvih novosti, zbog suptilnog pristupa i ukusno odrađenih promjena ovaj i8 možemo smatrati uspješnim tuning projektom. Bravo, Vorsteiner!

0 komentari:

Objavi komentar