srijeda, 27. srpnja 2016.

Mercedes umirovljuje drugu generaciju CLS

Proizvođači automobila nas ponekad iznenade svojim potezima, a posebice kad je riječ o gašenju svojim modela. Jedna takva vijest dolazi iz Mercedesa, a odnosi se na CLS
CLS odlazi u velikom stilu
Mercedesov model CLS i nije pretjerano star za umirovljenje. Međutim, po svemu sudeći Mercedes se odlučio ovaj model poslati u mirovinu ali prije no što nestane CLS dolazi u posebnoj verziji. Ova generacija modela kojeg pamtimo po svojem karakterističnom izgledu koji se uvelike razlikovao od svih konkurentskih modela svjetlo tržišta je ugledao 2011. godine.  CLS će navodno biti zamijenjen modelom koji će se temeljiti na postojećoj E klasi, a bit će predstavljen 2018. godine.
Finalna inačica puna je neizostavnog loga
Mercedes čak kad i odlazi s tržišta odlazi u stilu. Finalna inačica CLS tako sa sobom donosi tonirana stakla,  sjedala koja dolaze presvučena crnom kožom s blagim bijelim kontrastima, pomični panoramski krov, sportski ovjes, LED rasvjeta i još mnogo dodataka omogućit će CLSu odlazak koji će ostati zapamćen. Kako bi stvar bila još bolja, CLS dolazi u varijantama sa svim AMG motorima koje Mercedes nudi. Osim toga, kupci će moći birati između 19, odnosno 18 inčnih aluminijskih naplataka koje dolaze u elegantnoj crnoj ili srebrnoj boji. Komandne papučice su ovog puta izrađene od nehrđajućeg čelika što povećava sportski izgled. Na kraju treba spomenuti i devetbrzinski automatski mjenjač koji dolazi kao šećer na kraju.
Mercedes već radi na njegovom nasljedniku
Finalna inačica ovog Mercedesa omogućuje kupcima da izaberu između različitih boja i šest različitih dodataka koji će personalizirati ovaj CLS.  E sada, na kraju svega se postavlja pitanje zašto se Mercedes uopće odlučio na ovaj korak? Kako kruže glasine, glavni razlog umirovljenja CLS jest prodaja koja je bila znatno manja od planirane. Što se cijena tiče, u Njemačkoj će se ovaj model moći kupiti po cijeni od oko 55.000 eura, a cijena se može popeti kako se povećava i opremljenost modela. Druga generacija CLS definitivno odlazi u mirovinu u velikom stilu.

0 komentari:

Objavi komentar