srijeda, 27. srpnja 2016.

BMW G Power opet obara s nogu

BMW, odnosno jedan od njegovih vjernih tunera, i ovog nas puta oduševljava modifikacijama koje ionako već posebne modele čine još posebnijim. Jedan od posljednjih primjera koji to dokazuju je i G Power M4 coupe.
G Power i ovog puta pokazuje svoje znanje u tuningu
Za početak teksta, nešto o G Poweru, za one koji do sada nisu čuli ništa o njemu. G Power je tuner iz Njemačke koji je prvenstveno koncentriran na BMW i njegove modele.  Osnovan je 1983. godine i od tada nas uveseljava svojim postignućima u bildanju BMWa. Jedan od poznatijih projekata bildanja bio je pumpanje M5 na 800 konjskih snaga kojemu je, u vrijeme kad je bio aktualan, do 200 km/h trebalo samo 9,5 sekundi.  Sasvim solidno ako se usporedi s nekim automobilima kojima je toliko potrebno da dođu do stotke.  Vratimo se na temu …
Sam po sebi, M4 coupe ima performanse kojima se dive mnogi. Motor koji do stotke ubrzava za samo 4.3 sekunde i razvija maksimalnu brzinu od 250 km/h samo rijetke neće ostaviti bez daha. Međutim, zašto stati samo na tome? Zašto ne bi povećali broj konja koji se žive ispod poklopca motora? E pa G Power je to i učinio.
M4 G power ubrzava do stotke za samo 3,5 sekundi
Sa cijenom od samo 142.600 eura i 700 primjeraka koji će biti proizvedeni, ovaj BMW će zasigurno ostaviti svoj trag u očima promatrača ali i na cesti. 35 godina iskustva u bildanju automobila i performanse koje su M4 podarene od jednog od najboljih proizvođača automobila u Europi dale su rezultat. Nabildani M4 G Power se može pohvaliti s 615 konjskih snaga, ekstremnim ubrzanjem do stotke od samo 3,5 sekundi i atraktivnim izgledom. Maksimalna brzina koju je M4 dobio modifikacijama penje se do velikih 320 km/h što će vam zasigurno biti dovoljno za naše uvijete.
Osim toga, kakav bi to G Power model bio ako mu se ne bi modificirao i njegov interijer, odnosno vanjština. Posebna pozornost se posvetila aluminijskim naplatcima veličine 21inč koje su ovog puta zaista sjajno dizajnirane, a upotpunjene su niskoprofilnim gumama. U unutrašnjosti M4 je pojačan cijevnim nosačima te sportskim sjedalima koja će zasigurno upotpuniti doživljaj vožnje.
Na kraju što reći, osim da uživate u fotogaleriji i da se nadate sedmici na lotu kako bi ga mogli kupiti.


   

0 komentari:

Objavi komentar