petak, 29. srpnja 2016.

Svet ima novog najtužnijeg polarnog medveda

Nekoliko dana nakon vesti o smrti Artura, najtužnijeg polarnog medveda na svetu, svet je saznao za njegovog neimenovanog ’rođaka’, zatočenog u jednom kineskom tržnom centru.

 
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Zoo vrt ’ Grandview Aquarium’, smešten u tržnom centru u oblasti Guangčo u Kini, jedan je od najgorih objekata ove vrste. 

Zatvorene među gole betonske zidove okrečene u plavo, bez prozora i bilo kakvog vida razonode, životinje zapadaju u apatiju. 

Razlog za njihov boravak ovde samo je jedan – selfiji koje stotine posetilaca svakodnevno prave. 

Pojedine životinje prinuđene su da izvode trikove, neke leže mrtve poput ribe gruper u obližnjem akvarijumu, a neke apatično gledaju u daljinu, poput medveda na snimku. 

Njegovu patnju dodatno otežavaju turisti koji neprestano kuckaju po pregradnom staklu, u nadi da će na taj način podstaći životinju da ‘živne’.


Organizacija ‘Charity Animals Asia’ pokrenula je peticiju za zatvaranje zoo vrta, koju je do sada potpisalo 153,000 ljudi. 

“Za izdvajanje životinja iz njihovog prirodnog okruženja nikada ne postoji opravdanje, a naročito kad se radi o ovako lošim uslovima“, rekao je Dejv Nil, direktor organizacije 

“I dok oni koji su odgovorni za ovaj zločin kao izgovor navode edukaciju posetilaca, sasvim je jasno da im je stalo samo do profita. Dok god je biznismenima dozvoljeno da rade ovakve stvari, bogatstvo će uvek biti isped dobrobiti životinja“, zaključio je.

0 komentari:

Objavi komentar