petak, 29. srpnja 2016.

Najotrovnija zmija na svijetuuu KOPNENI TAJPAN

Najotrovnija zmija svijeta - kontinentalni taipan
Priroda je fascinantna i prekrasna, ali često pokazuje i svoju brutalnu stranu. Među bićima koja nas najviše zastrašuju su ona koja nas jednim ubodom ili ugrizom mogu ubiti.Teško je odrediti koja životinja je najotrovnija, pogotovo kada su toliko opasne da ih nipošto ne želimo susresti. Na sreću, umjesto nas su im se približili znanstvenici National Geographic Channela u potrazi za najmoćnijim otrovom životinjskog svijeta.
Najotrovnija zmija svijeta
Kontinentalni taipan
Neki im se dive, a neki ih smatraju ludima dok se izlažu opasnosti kako bi nama zavaljenima u sigurnost naslonjača pred televizorom približili ova smrtonosna bića. Pogledajmo koje životinje se mogu pohvaliti nekim od najsmrtonosnijih otrova.
Kontinentalni taipan
Nositelj titule najotrovnije kopnene zmije, australski kontinentalni taipan svojim očnjacima ubrizgava najmoćniji otrov među gmazovima. Jedan ugriz sadrži dovoljno otrova da ubije stotinu odraslih ljudi ili cijelu vojsku od 250.000 miševa. Neurotoksin koji ubrizgava je 200 do 400 puta moćniji od otrova obične kobre. Na sreću, ova zmija živi u zabačenim pustinjskim predjelima središnje Australije gdje rijetko dolazi u kontakt s ljudima, a usto je i prilično pasivna te samozatajna.

Izvor:www.tportal.hr








0 komentari:

Objavi komentar