srijeda, 10. kolovoza 2016.

Sarajevo u finišu savladalo Krupu

U četvrtom kolu BH Telecom Premijer lige BiH na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo je savladalo novog premijerligaša Krupu rezultatom 3:2.
Koljić je prvi pokušao udarcem pored gola, a zatim je i Sarajevo je izvelo dva kornera, ali bez prave opasnosti. Ipak, Bordo tim je poveo već u 8. minuti. Radovac je primio loptu na nekih 25 metara od gola, odlučio se na šut, a lopta je na putu do gola, čini se, zakačila nekoga i završila u samim rašljama za 1:0.
Krupa je u 12. minuti imala kolosalnu šansu za poravnanje. Jašarević je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio, a udarac Koljića sa pet metara čudesno je odbranio Adilović. Domaći su brzo mogli i do drugog gola, kada je Crnkić u 16. minuti probio po desnoj strani i ubacio je u kazneni prostor gdje je bio Ahmetović, ali udarac centarfora Sarajeva uz blizine prohujao je pored gola.
Gosti su igrali otvoreno, a takva igra im se isplatila u 24. minuti. Bordo tim je izgubio loptu u opasnoj zoni koja je došla do Mirkovića, koji se brzo sjurio u kazneni prostor, a Mihojević ga je srušio i Paradžik je pokazao na penal. Siguran realizator bio je Koljić za 1:1.
Krupa je mogla do vodstva već u sljedećem napadu. Ponovo izgubljena lopta Sarajlija došla je do Mirkovića koji je ubacio sa lijeve strane, a Koljić je glavom sa pet metara šutirao pored gola.
Do isteka prvog dijela tim sa Koševa je imao više od igre, ali bili su to vrlo jalovi napadi. U 40. minuti solidno je pokušao Duljević iz slobodnjaka sa 30 metara, ali bio je to lagan plijen za Ilića. U posljednjim trenucima prvog dijela Hodžić je ubacio dobro sa desne strane, a udarac Duljevića glavom uz malo napora odbranio je Ilić i bilo je to sve iz prvog dijela igre.
Krupa je bila opasnija na početku drugog poluvremena. Čomor je nakon kornera u 51. minuti pokušao iz teške pozicije, ali lopta je otišla pored gola. Bordo tim je slomio otpor gostiju u 60. minuti kada je u šesnaestercu Krupe oboren Crnkić, a sudija Paradžik pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođan penala za 2:1 bio je Sarić.
Drugo poluvrijeme je bilo veoma loše. Novaković je pokušao glavom nakon kornera u 71. minuti, a lopta je otišla pored gola. Zabilježen je i loš pokušaj Anđušića u 79. minuti. Poništen je veoma lijep gol Ahmetovića u 85. minuti zbog ofsajda. Koševo je zaleđeno u 88. minuti kada je Marušić pogodio za izjednačenje nakon kornera.
Ipak, Bordo tim je došao do pobjede. Kadušić je prošao po lijevoj strani i ubacio, a loptu u mrežu je poslao jedan od igrača Krupe.

0 komentari:

Objavi komentar