ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

TOP 5 GELOVA ZA KOSU

Ako imate neukrotivu kosu koja kao da ima svoj sopstveni život, ovih 5 gelova ukrotiće i najčupavije frizure...
Dosta muškaraca ima problem sa čvrstom kosom koja je kruta i ide u smeru u kojem ona hoće. Zbog toga su gelovi za kosu najbolji prijatelj muškaraca. Danas postoji bezbroj različitih gelova i svaki od njih postiže različite efekte i rezultate.
Mi ćemo vam predstaviti top 5 gelova za kosu uz pomoć kojih ćete uvek izgledati sveže, sređeno i u trendu.
5. Kerastase Homme Capital Force Sculpting Fixing Gel
Capital Force je veoma jak gel i sjajan je za pravljenje različitih frizura. Sjajan je za dužu kosu, a tekstura koju pravi je zaista fenomenalna. Ako budete koristili ovaj gel, kosa vam se neće pretvoriti u tvrde “rezance” već će ostati mekana i neverovatno stilizovana. Najbolji efekat postiže se kada se nanese na vlažnu kosu. Ako želite da povečate volumen, samo uključite fen i produvajte vašu kosu.
4. B for Men Powerplay Firm Finish Gel
Ovaj gel će vas oduševiti svojim mirisom. Sjajan je za sređivanje jutarnjih i razbarušenih frizura, jer nije jak učvšćival, već je jednostavno gel za stilizovanje koji će vam pomoći da smirite i ukrotite vašu kosu.
3. Original Sprout Natural Hair Gel
Ako volite prirodu i očuvanje vaše sredine, onda je ovaj gel za vas. Napravljen je isključivo od specijalnih biljaka, koje će vam omogućiti sjajan izgled i teksturu.  Ovaj gel  ne učvrćuje kosu pa vašu frizuru možete menjati u toku dana. Sjajan je za dugu kosu.
2. Philip B Oud Royal Gravity-Defying Gel
Kao što ime kaže, ovaj gel prkosi gravitaciji. Ako volite da eksperimetišete i pravite različite frizure, sa ovim gelom svaka dlaka ostaće tamo gde ste je vi namestili. Ovaj gel preporučuje se korisnicima koji imaju srednju dužinu kose. Prelepo miriše i pružiće vam sjajnu kontorlu nad vašom kosom.
1. Sebastian Liquid Steel
Definitivno najjači gel na tržištu. Savršen je za čvrstu i tvrdoglavu kosu. Sa Liquid Steel gelom vaša kosa će uvek izgledati savršeno i stilizovano. Uz pomoć ovog gela možete praviti različte frizure koje će uvek izgledati sjajno. Odličan je za sve tipove kose i svi muškarci biće zadovoljni sa ovim proizvodom. Ako želite da smanjite čvrstinu ovog gela, pomešajte ga sa malo vode ili kreme i tako utrljajte u kosu.
Ova gusta i lepljiva masa posebno može biti efikasna na kovrdžavoj i talasastoj kosi, jer će čvrsto držati te kovrdže i talase tokom dana.
Sa druge strane, gel nije baš pogodan za osobe sa izrazito mekanom, tankom ili ravnom kosom, jer bi je mogao dodatno pritisnuti i slepiti.
Rezultat koji se dobija sa gelom sličan je onom sa voskom, ali frizura će ipak biti čvršća i trajnija, a postićete i "vlažni look".
Gel za kosu sjajan je za:
  • oblikovanje kratkih frizura
  • obuzdavanje razuzdanih lokni
  • definisanje kraćih i dužih kovrdža
  • pravljenje čupavih, zalizanih i čiroki frizura
  • pravljenje špicastih vrhova
Većina gelova postoji u više jačina, a odabir treba da zavisi od tipa vaše kose i stila koji želite da postignete. Najbolje bi bilo da isprobate više marki i jačina, dok ne pronađete idealan za vas.

Kako pravilno naneti gel za kosu?

  1. Za najbolji efekat gel treba stavljati na tek opranu i blago peškirom prosušenu (ne suvu) kosu.
  2. Uzmite manju količinu između dlanova i protrljajte ih, kako bi ravnomerno rasporedili gel. Vodite računa da previše gela može biti pogubno za frizuru, a premalo neće biti dovoljno efektno. Dovoljno je otprilike oko 1-2 kašičice, u zavisnosti od dužine kose.
  3. Gel za kosu možete naneti na više načina, a ovo su dva najefektnija:
    * U uspravnom položaju počevši od prednje strane, brzim pokretima nanosite gel prstima ravnomerno u kosu. I obratite pažnju da ga nanesete sve do korena kose.
    * Nagnite glavu napred prema dole i nanesite ga ravnomerno u čitavu dužinu kose. Ovo je sjajan način da postignete volumen ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu, naročito pri korenu.

Trikovi / Saveti

Najbolji Gel za Kosu
  • Nakon što ste gel protrljali kroz ruke, mahnite par puta kroz vazduh, a zatim ga nanesite. Ovako ćete postići idealnu strukturu gela pre stavljanja.
  • Nemojte da koristite jači gel nego što je potreban za vašu kosu. Korišćenjem prejakog gela mogli bi da izgledate kao da imate kacigu na glavi, a takav look retko kome dobro stoji. A isto se odnosi i na količinu gela.
  • Gelu je potrebno neko vreme da se stvrdne. Budite strpljivi, nemojte da stavljate još gela samo zato što se nije stvrdnuo.
  • U žurbi ste i želite samo malo da popravite frizuru? Naravno, ali nemojte stavljati gel na kosu na kojoj on već postoji. Za reaktivaciju gela samo isprskajte malo kosu vodom i ponovo je namestite. Idealno bi bilo koristiti neku flašicu koja ima pumpicu sa prskalicom.
  • Za ekstra volumen kose nanesite malu količinu proizvoda pri korenu. Ako ga nanesete na vrhove, spustiće vam kosu.
  • Ali ako imate masnu kosu izbegavajte da stavljate gel pri korenu kose ili ako je niste prali duže od jednog dana.
  • Imajte na umu da će vam za neke frizure, ukoliko želite da vam dugo traju, trebati veća količina gela. Zato ograničite veoma zahtevne frizure samo za specijalne prilike.
  • Ako imate kratku kosu nemojte da trošite mnogo novca na gel za kosu. Običan gel iz supermarketa (ali ne baš najjeftiniji) imaće isti učinak kao i mnogo skuplji brendirani. Ali ako imate zahtevnu frizuru nikako nemojte da štedite.

Pažnja!

  • Ukoliko vam gel za kosu izazove promenu boje skalpa ili svrab, odmah dobro operite kosu – moguće je da ste alergični na neki od sastojaka.
  • Ako imate suvu kosu izbegavajte gelove koji sadrže alkohol, jer on dodatno isušuje.
  • Moguće je da vam od gela ostanu beli tragovi na kosi, nešto slično kao perut. Ovo može da znači jedno od sledećih stvari:
    * Najverovatnije je da stavljate previše gela – zato ili ga stavljajte manje ili, ako tako ne postižete željenu čvrstoću frizure, uzmite neki jači gel.
    * Moguće je i da koristite prejak gel za vašu kosu – uzmite neki sa manjim stepenom jačine.
    * Još jedna mogućnost je da koristite baš jeftin i nekvalitetan gel za kosu.

Gel je sjajan preparat za stilizovanje frizura i ukoliko se budete pridržavali ovoga što ste pročitali imaćete sa njim samo lepe trenutke. U suprotnom on može postati noćna mora za vas i vašu frizuru.
Gel za kosu je idealan za eksperimentisanje, zato nemojte da se zadovoljavate sa jednom uspešno napravljenom frizurom, a pogotovo nemojte da odustajete nakon neuspešne.
Međutim, ako nikako ne uspevate da napravite frizuru kakvu želite moguće je da gel za kosu jednostavno nije dobar izbor za vaš tip kose.
U poslednjih nekoliko decenija vlada sveopšta pomama za raznim proizvodima za učvršćivanje, oblikovanje i dodatni sjaj kose, koje muškarci širom sveta sve više koriste. Nije bitno da li imate jež frizuru, čirokanu ili dužu kosu, proizvodi koji vam pomažu su široko prisutni, u raznim varijantama.
Kosa
Foto: Profimedia
Danas postoji više od 10 različitih proizvoda za oblikovanje kose, od voska, gela i paste, preko spreja za kosu i pene, do krema i gline. I među ovim proizvodima postoji mnogo varijanti, te je izbor zaista veliki i možete pronaći tačno ono što vam odgovara u moru brendova koji ih proizvode.
Najpopularniji proizvodi ove vrste, i kod nas i u svetu, su gel za kosu, krema i sprej. Evo kad i kako treba koristiti ove proizvode.
Gel za kosu: Koliko je vosak dobar za kratke frizure, toliko je gel dobar za one malo duže. Za sve frizure koje su trendovi sezone, koje s vremena na vreme svi nose (ali ih ubrzo i svi zaborave), najbolji izbor je upravo gel. Gelove možete kupiti od onih jako slabih, do onih jako čvrstih, koji ''drže'' kosu onako kako poželite u roku od sekund nakon nanošenja. Preporučuje se izbegavanje gelova ako imate retku kosu, jer se kosa nanošenjem gela dodatno ističe.
Krema: Za razliku od gela, krema nije dobar izbor za razne tipove frizura. Ona je idealna ako imate duže ''rokerske'' frizure. Idealna je za kovrdžavu kosu, ili pak za jako grubu kosu koja je uništena fenom. Nanošenje kreme će takvoj kosi dati sjaj i činiće se da je lepša.

0 komentari:

Objavi komentar